ZELFBOUW BEGELEIDING

Professionele hulp nodig bij jouw eigen camper zelfbouw project?

Je bent gestart met je eigen camperbus project maar weet nog niet zo goed waar je moet beginnen. Wij helpen jou graag!
Help! Waar ben ik aan begonnen? Camperbouw Limburg biedt ook professionele hulp aan de zelfbouwers
#VANLIFE

Kale camperbus, en nu?

Je bent super enthousiast met je aller eerste buscamper aankoop! Op Instagram en andere sociale media kanalen hebben we de hasthag #VanLife en #Homeiswhereyoupark it regelmatig voorbij zien komen. Mooie droomachtige kampeerplaatjes met de achterdeuren wagenwijd open met uitzicht op de bergen. Ja, dit wil jij ook! 

Toch laten veel ‘vanlifers’ en andere reisbloggers niet altijd het hele camperombouw proces zien. In werkelijkheid kan het soms vet tegenvallen en dat valt niet altijd mee. Je bent niet alleen. Ons team staat voor je klaar om je hierin te adviseren, zodat je zo snel mogelijk met jouw aller eerste camperbus die road-trip kunt gaan maken.

Heb je alleen hulp nodig bij elektra of de eerste inbouwfase? Alle camperbouw hulp die wij aanbieden verschilt per klant en de wensen daarvan. Stuur ons gewoon een mailtje of klik op de WhatsApp knop voor direct contact.

Hoe gaan wij te werk?

Werkwijze zelfbouwhulp

Eerste hulp met de zelfbouwers, wat houdt dit nu precies in? We begrijpen dat je erg voorzichtig bent met jouw eerste camperbus. Daarom zijn we graag open en eerlijk in het hele bouwproces. Van te voren maken we een vrijblijvend kennismakingsgesprek en bekijken we de bus. Waar heb jij precies hulp in nodig? Wat voor materialen heb jij al ingekocht en wat heb je nog nodig? Hoeveel werkuren gaan erin?

Op basis van jouw wensen krijg je advies over te gebruiken materialen en de werkwijze bij het opbouwen van de inrichting. Delen van het project die je liever niet zelf uitvoert (bijv. ramen, electro, gas, kasten) kunnen wij voor je doen. hierover maken we vooraf heldere afspraken zodat jij nooit voor verassingen komt te staan.

Daarnaast is het mogelijk om alle mogelijke materialen en apparatuur bij ons in te kopen tegen scherpe prijzen. Je beschikt hierdoor over de professionele materialen en de garantie verloopt via ons.

Onze passie is kamperen en het bouwen van campers, we willen niets meer dan jou gelukkig op de weg zien rijden met je eigen bus!

Zij gingen u voor

Deelproject Electro

Deze zelfbouwer heeft het grootste deel van de bouw van zijn camper zelf gerealiseerd, aan ons de taak om de techniek in te richten.

Deze installatie is wat omvangrijker dan de gemiddelde camper omdat de eigenaar zonder gas wilde camperen, een inductiekookplaat dus. Dit stelt flinke eisen aan de installatie, flink accupakket (2 x 240 Ah), zware inverter (3 kW), hoge capaciteit zonnepanelen (440 Wp).

Op latere momenten hebben wij nog de waterinstallatie en standkachel gerealiseerd.

Zij gingen u voor

Deelproject Kasten en Electro

 Bij dit project heeft de zelfbouwer de wanden en vloer voorbereid. Aan ons de taak om de kasten te maken en monteren. Ook de electroinstallatie is door ons verzorgd.

De kasten bestaan in deze camper uit een grote staande kast waarin de koelkast is ondergebracht. De electro installatie is beperkt en kon in de zitbank worden gebouwd.

In de toekomst gaan we nog een standkachel toevoegen voor de koudere dagen. 

Zij gingen u voor

Deelproject Hefdak

Deze zelfbouwer gaat in eigen beheer de camper inrichten en afbouwen, aan ons de taak om een hefdak te integreren.

Voor het hefdak is de keuze gevallen op een hefdak van de firma FSL, een zeer fraai en degelijk Nederlans product.

Naast het hefdak hebben we ook nog een passende luifel gemonteerd.

 

Camper advies nodig?