Projecten

Bekijk alle camperbouw projecten waar wij trots op zijn!

Hieronder vind je een overzicht van projecten die wij in opdracht van klanten hebben gerealiseerd. Kies een project uit:
Projecten

Fiat Ducato L3H2 luxe expeditie buscamper

 

Fiat Ducato L3h2 luxe buscamper

Fiat Ducato L3H2 Luxe expeditie buscamper

Het neusje van de zalm.
 
Deze camper is zeer luxe en fraai opgebouwd met een royaal dwarsbed, complete natte cel met douche, toilet en wastafel, royale keuken met inductiekookplaat, luxe ramen en grote dakluiken.
 
Deze auto is omgebouwd als expeditie buscamper, daarmee langdurig volledig zelfvoorzienend. Het enige dat ontbreekt is de 4 wiel aandrijving.
 
De auto is volledig geïsoleerd en afgewerkt met hoogwaardige materialen. Alle kasten zijn opgebouwd uit lichtgewicht multiplex met houtfineer afwerking. De wanden en het plafond zijn afgewerkt met hoogwaardig vinyl met linnen structuur. Op de vloer een onverwoestbare vinyl vloer.
 
De natte cel is uitgevoerd met luxe toilet met keramische pot, een compacte wastafel en douche.
 
Naast de natte cel is een comfortabele bank in sofa uitvoering gemaakt. Onder de bank is een uitschuifbare tafel gemonteerd met daarnaast 2 lades.
 
De camper is uitgevoerd met een dieselkachel aangesloten op de brandstoftank van het voertuig.
 
De electrische installatie is bijzonder uitgebreid, een 210Ah lithium accu voorzien van batterymanager en visualisering dmv touch-screen. Een 3kVA inverter/lader is geplaatst, deze is nodig voor de inductiekookplaat. Daarnaast is de installatie uitgevoerd met een 4G router met internetverbinding en GPS locator.  Met deze voorzieningen kunt u overal ter wereld uw camper terugvinden en de status van uw electrische installatie bekijken.
 
De keuken is zeer luxe uitgevoerd met 8 lades met softclose en zelfsluitende kastsluitingen. Een grote wasbak met zwarte kraan maakt het geheel af.
Naast de keuken is een hoge kast geplaatst waarin een Thetford T2090 koelkast op ooghoogte is geplaatst, onder en boven de koelkast is bergruimte beschikbaar.
 
Alle bovenkasten zijn afgewerkt met luxe aluminium ronde lijsten.
 

De originele stoelen zijn vervangen door originele Fiat stoelen met draaiconsole.

De waterinstallatie is opgebouwd met een 120 ltr verswatertank en 100 ltr vuilwatertank, een stille drukpomp en natuurlijk niveaumeting op beide tanks.

Het zeer comfortabele bed is volledig opklapbaar zodat ook de laadruimte nog altijd grotendeels gebruikt kan worden zonder obstakels op de vloer.

Op het dak is een roofrack met geïntegreerde electrische luifel met afstandbediening gemonteerd, daartussen 2 grote dakluiken en 450 Wp zonnepanelen.

Ook het spuitwerk en coatwerk exterieur is door ons verzorgd.

 
Fiat Ducato luxe expeditie buscamper

Expeditie camper op basis van Fiat Ducato 4x4 L3H2

Een zeer luxe buscamper, geheel op maat, met alle voorzieningen om langdurig off-grid te kunnen staan.

In opdracht van deze klant bouwden wij deze Fiat Ducato 4×4 om tot een complete off-grid buscamper, voorzien van ruime watertanks, grote lithium accu, grote watertanks, ruime keuken, douche, vast bed en toilet.

Reactie van onze klant

Wij kunnen Camperbouw Limburg zéker aanbevelen aan iedereen die overweegt om een camper te bouwen of aan te passen.

Marco neemt ruim de tijd om samen met jou de plannen door te nemen en de mogelijkheden (die erg ruim zijn) te schetsen. Dan wordt ook een grove inschatting van de kosten gemaakt. Om vervolgens een plek in de rij te verwerven wordt een aanbetaling gevraagd. Tegen de tijd dat de camper daadwerkelijk in de productielijn komt wordt nogmaals uitgebreid de plannen doorgenomen. Dus ook welke installaties bij jouw wensenlijst nodig zijn en hoe de inrichting eruit komt te zien. Dan volgt een gedetailleerde begroting en offerte, voorzien van tekeningen. De offerte is een fixtfee, uitgezonderd meer- en/of minderwerk. Wij wilden gedurende het bouwtraject bijvoorbeeld aanvullend de vering en de uitlaat laten aanpassen, dat is meerwerk.

De bouw heeft, in ons geval, 4 maanden in beslag genomen. We zijn regelmatig gaan kijken en dat is heel fijn. Doordat Marco een proefopstelling had gemaakt krijg je meer beeld bij het eindresultaat. En zie je tijdens de bouw hoe je plannen vorm krijgen en kunnen er nog dingen aangepast. Zo hebben wij de wasbak en kookplaat pas uitgezocht een paar weken voordat die stap in de bouw aan de beurt was. En ook konden we daardoor nog enkele aanpassingen in de inrichting doen, zoals de breedte van de keukenlades en daardoor de breedte van de tafel. Maar ook de plaatsing van lampjes, usb- en 220V aansluitingen. Ook bleek dat voor onze slaapwensen het froli-systeem niet nodig was, wat minderwerk gaf.

Wij hebben naast bezoeken, ook regelmatig met elkaar gemaild om zo het bouwproces te volgen.

Marco verliest nooit zijn geduld en zoals gezegd, vrijwel alles is mogelijk. Het eindresultaat is een camper die volledig op onze wensen is afgestemd en er ontzettend mooi uitziet. En ook onze eerste tripjes zijn heel goed bevallen.

Wim en Marijke

blank

Een volledige zelfvoorzienende buscamper op basis van Fiat Ducato 4×4.

blank

Volkswagen Transporter T6 4×4, compleet uitgevoerd als zelfvoorzienende camper voor 2 personen.

BUSCAMPER

Volkswagen Transporter 4x4

Een complete, modern ingerichte compact buscamper voor de ongebaande paden.
 
Op wens van onze klant is deze volkswagen transporter T6 4×4 door ons omgebouwd naar zelfvoorzienende compacte camper. Met de 4 wielaandrijving kom je waar anderen niet komen. 
basic maar complete buscamper ingericht. Bijzonder aan deze camper is het royale vaste bed van 140 x 200 cm, met daaronder een royale garage met grote uittrekbare lade. 
De auto is uitgevoerd met royale electro installatie met 330Ah lithium accu, 430 W zonnepaneel en 2000VA inverter lader. De gasintallatie is opgebouwd met een vaste gastank met buitenvulaansluiting en niveaumeting. Daarmee zeer geschikt om meerdere dagen off-grid te camperen. 

 

Van binnen is deze camper uiteraard geheel volgens klant wens gebouwd met een complete keuken en veel bergruimte, vaste watertanks, koelkast, buitendouche en extra rails voor de rijplaten. 
Van binnen is de auto afgewerkt met naaldvilt en van-shade verduistering.
Om te voldoen aan de camper richtlijnen is een CMC hefdak gemonteerd, gespoten in voertuig kleur, compleet met een compacte Fiamma F35 luifel.
Reactie van de klant

 

Na een eerste oriënterend gesprek hadden wij alle twee een goede indruk van de kennis en kunde van Marco. Onze intuïtie bleek juist te zijn, want Marco heeft onze VW Transporter helemaal naar wens omgebouwd. Niets bleek onmogelijk en als Marco een product niet goed genoeg vindt of er slechte ervaringen mee heeft, dan zegt hij dat ook gewoon. Naast onze eigen ideeën kwam Marco ook zelf met goede of betere voorstellen omtrent de ombouw. Duidelijk gebaseerd op jarenlange ervaringen in de praktijk. Kortom, wij zijn super tevreden!

 

Patrick en Marie-José

blank

Citroen Jumper L3H2 van 2017. Dit is een complete camper waarin 4 personen kunnen reizen en 2 personen kunnen slapen.

BUSCAMPER

Citroen Jumper L3H2 buscamper

Een complete, modern ingerichte buscamper met alle voorzieningen.
 
Op wens van onze klant is deze basic maar complete buscamper ingericht.
De auto is geschikt gemaakt voor vervoer van maximaal 4 personen, daarvoor is een gecertificeerde gordelbok ingebouwd. Een vast bed, keuken, toiletruimte met scheidingstoilet, bovenkasten en fietsslede maken deze camper compleet.
 
De inrichting, apparatuur en kleurstelling is geheel door de klant bepaald.
De electro installatie is eenvoudig gehouden met een 145 Ah accu, zonnepanee, 230V acculader en dc-dc lader voor het laden tijdens rijden. Verder is de camper voorzien van vaste vuil- en schoonwatertanks en buitendouche

 

blank

Mercedes Sprinter L3H2 van 2014. Dit is een complete, ruime en luxe ingerichte camper met alle voorzieningen.

BUSCAMPER

Mercedes Sprinter L3H2

Een complete, modern ingerichte buscamper met alle voorzieningen.
 
De klant had zelf al de wanden en de vloer bekleed en het bed voorbereid. Geheel naar wensen van de klant is de bus verder ingericht met moderne, luxe materialen en kleurstelling. Een royale keuken met warm en koud water, koelkast en gaskookplaat. Een royaal en luxe toilet met casette.
BUSCAMPER

Fiat Ducato L2H2

Een nette 2 persoons camper met standaard voorzieningen in een compacte bus.
 
Ondanks de beperkte lengte van het voertuig (540cm) is hierin toch een volwaardige 2 persoons camper gerealiseerd met een zeer fraaie kleurstelling voor het interieur.
 
Het plafond en wandpanelen zijn afgewerkt met hoogwaardig kunstleer, stijlen, deuren en hoeken zijn afgewerkt met hoogwaardig naaldvilt. Op de vloer is een fraaie er oersterke vinyl vloerbekleding aangebracht.
 
De bestaande voorbank is hergebruikt als zitplaats, de beide voorstoelen zijn voorzien van een draaiplateau.
Het bed achterin heeft afmetingen van 140 x 195 cm met een zeer comfortabel matras. Onder het bed zijn kasten gebouwd waarin de electro installatie en gasfles zijn ondergebracht. Er zijn nog 2 ruime bergkasten beschikbaar.
Een compacte keuken met kookplaat spoelbak combinatie, lade en kasten waarin ook de jerrycans een plaatsje vinden. Aan de bestuurderszijde is een hoge kast gemaakt met daarin een ruime compressor koelkast met vriesvak, boven en onder nog extra kastruimte. Onderin de kast kan een porta-potti worden geplaatst.
Onder de bank en verhoogde vloer is aanvullende bergruimte beschikbaar, in de toekomst kan hierin nog een dieselkachel gemonteerd worden.
De electro installatie is uitgevoerd voor 1 á 2 dagen vrij kamperen, voorzien van 130 Watt zonnepaneel met lader, koppeling naar motor accu, externe 220V aansluiting en 800W inverter.
 
blank

Fiat Ducato L2H2 2010. Dit is een complete en fraai ingerichte camper met standaard voorzieningen.

 

blank

Ford Transit 260 H1 2011. Een complete camper met een compact formaat, uitgevoerd met hefdak.

 

BUSCAMPER

Ford Transit 260 H1

Een fraaie  2 persoons camper met slaap hefdak, keuken, royale zitbank en grote staande kast in een compacte bus.
 
Ondanks de beperkte lengte van het voertuig (ca. 500cm) is hierin toch een volwaardige 2 persoons camper gerealiseerd met een complete inrichting
 
Deze camper is uitgevoerd met een hoogwaardig hefdak van FSL (nederlands product) en voorzien van solide subframe om de sterkte van het voertuig en een lange levensduur te waarborgen.
 
Het plafond en wandpanelen zijn afgewerkt met hoogwaardig naaldvilt. Op de vloer is een fraaie er oersterke vinyl vloerbekleding aangebracht.
 
De bestaande bijrijdersstoel is voorzien van een draaiplateau.
 
In de woonruimte is een royale zitbank met comfortabele kussens gemaakt. Onder de bank is een plaatsje voor de watertank en electro installatie. Er is een vak gemaakt om de porta-potti netjes te kunnen opbergen.
Aan de bijrijderskant een hoge kast met 5 deuren en 2 open vakken. Onderin de kast is een dieselkachel gemonteerd voor een aangenaam klimaat in de camper.
 
Om het geheel compleet te maken is een ruime keuken van ca. 120 cm lang en 60 cm diep gemaakt die plaats biedt aan een grote 115 liter koelkast met vriesvak. Ernaast zijn 4 lades ingebouwd.
De electro installatie is uitgevoerd voor 1 á 2 dagen vrij kamperen, voorzien van 130 Watt zonnepaneel met lader, koppeling naar motor accu en externe 220V aansluiting.
 
blank

Fiat Ducato L1H1 compact buscamper

 

Fiat Ducato compact camper

Fiat Ducato L1H1 Compact buscamper

Een compacte camper, daardoor zeer geschikt als daily driver.
 
Deze voormalige rolstoelauto was door de klant al voorzien van een hefdak. Voor de ombouw naar camper hebben wij een complete inrichting mogen maken.
Deze inrichting is gebouwd uit lichtgewicht HPL meubelpaneel en apparatuur naar wens van de klant.
 
Ingericht met een dwarsbed van 193 x 130 cm waarbij gebruik gemaakt is van door de klant geleverd lattenbodems en matras. Onder het bed zijn de electrovoorziening, gaskast en watertank ingebouwd, waarbij nog steeds royale bergruimte overblijft.
 
De keuken is uitgevoerd met royale lades met softclose systeem en een 86 liter compressor koelkast. Een 2 pits gaskookplaat met spoelbak is ingebouwd in het massief accacia werkblad.
 
Verder zijn verlichting, stopcontacten en overige voorzieningen naar wens van de klant aangebracht.
blank

Fiat Ducato L3H2 Luxe uitvoering langsbedden

 

Fiat Ducato compact camper

Fiat Ducato L3H2 Luxe buscamper

Een zeer complete buscamper, luxe uitgevoerd met alle voorzieningen.
 
Deze auto hebben wij opnieuw ingericht omdat de oude inrichting niet voldeed aan de wensen van de klant. Een fraaie verschijning met de auto en alle uiterlijke delen volledig in zwart.
 
Ingericht met 2 langsbedden met comfortabele instaptredes. Onder het bed zijn de watertank, kachel en accu geplaatst, daarboven zijn nog 2 royale lades gemaakt als extra bergruimte. 
 
De keuken is uitgevoerd met royale lades met softclose systeem en een 60 liter compressor ladekoelkast. Een 2 pits gaskookplaat met spoelbak is ingebouwd in het werkblad.
 
De kachel is uitgevoerd als combi met boiler, alle gasverbruikers zijn aangesloten op een onderbouw gastank van 50 liter zodat er altijd voldoende gas voorradig is.
 
Een compact luxe toilet met fonteintje, in de zijwand is een ingenieus uitschuifsysteem voor de televisie gemonteerd.
 
Een compact zitplaats voor 1 persoon in combinatie met 2 draaiplateaus geeft voldoende ruimte om comfortabel te zitten. Op het dak zijn naast de airco en satellietschotel nog 2 zonnepanelen van 100 Wp geplaatst.
 
Deze auto is voorzien van een electrisch nivelleersysteem waardoor de auto ook op schuine ondergrond waterpas en stabiel kan worden geplaatst. Dit systeem werkt volledig automatisch en is voorzien van afstandbediening.
 
Verder zijn verlichting, stopcontacten en overige voorzieningen naar wens van de klant aangebracht.
blank

Mercedes Benz V-klasse compact camper

mercedes V-klasse compact camper

Mercedes V-klasse compact camper

Een complete compacte buscamper, luxe uitgevoerd .
 
Deze auto hebben wij volledig naar wens van de klant ingericht. Een zeer fraaie verschijning met de auto en alle uiterlijke delen in de originele kleur gespoten.
 
Ingericht met een slim inschuifbaar bed voor 2 personen. Omdat ook het hefdak is uitgevoerd met een slaapbodem en de auto nog 2 stoelen kan bijplaatsen is het mogelijk om met 4 personen in deze camper te reizen.
 
Aan de bestuurderszijde is een keuken en hoge kast gemaakt in een fraaie kleurcombinatie. De keuken bevat een combi kookplaat/wasbak, achter de keuken zijn 2 jerrycans geplaats die via de schuifdeur links uitgenomen kunnen worden. Onder de keuken is een compacte koelkast van 48 liter geplaatst.
 
Het bed is uitgevoerd met een railsysteem zodat in korte tijd het bed naar achteren kan worden geschoven zodat het grootste deel van de ruimte beschikbaar is, eventueel kan de lattenbodem eenvoudig worden uitgenomen. Door deze constructie kunnen in de rails in de vloer nog 2 stoelen worden bijgeplaatst.
 
In de lage kast aan de bijrijderszijde is de electro installatie ondergebracht met 60Ah lithium accu en 1600 VA inverter/lader.
 
In de hoge kast is een zee aan ruimte beschikbaar, ook kan daar een portapotti worden opgeborgen.  

 

Verder zijn verlichting, stopcontacten en overige voorzieningen naar wens van de klant aangebracht.
blank

Volkswagen Caddy Micro-camper

 

Volkswagen Caddy micro-camper

Volkswagen Caddy micro-camper

Een zeer compacte micro-camper, en toch alle voorzieningen aan boord.
 
Deze auto is op wens van de klant door ons omgebouwd van een caddy voor 5 personen naar een micro-camper waarin 3 personen kunnen reizen.
 
Ingericht met een slim inklapbaar bed voor 1 persoon. Wanneer het bed is ingeklapt kan de 3e zitplaats gebruikt worden. 
 
Aan de bestuurderszijde is een kleine keuken met wasbakje en compacte koelkast gemaakt. Op eht werkblad is ruimte om een kleine kookplaat te plaatsen.
 
De wanden en schuifdeuren zijn door ons geisoleerd en met naaldvilt afgewerkt zodat een comfortabele en nette woonruimte ontstaat.
 
Naast de keuken is een kleine electro voorziening gebouwd, de lithium accu is achterin de keuken gemonteerd.
 

Onder het bed is bergruimte beschikbaar, hier wordt ook de portapotti opgeborgen.

 

Verder zijn verlichting, stopcontacten en overige voorzieningen naar wens van de klant aangebracht.
 
Opmerking: Deze auto is niet geregistreerd als camper omdat deze niet voldoet aan de eisen van RDW en belastingdienst.
BUSCAMPER

Project Mercedes Sprinter

Deze Sprinter is ingericht als complete camper met alle voorzieningen en geschikt om meerdere dagen off-grid te kamperen. uitgevoerd met 2 persoons bed, douche, wc, keuken met kookplaat, wasbak en compressor koelkast. Voor de koude nachten is een standkachel op diesel voorzien.

De keukenlades en deuren zijn uitgevoerd met soft-close systeem. Beide stoelen kunnen naar het woongedeelte gedraaid worden en zijn voorzien van comfortabele lederen hoezen.

Een ruime garage met kasten voor veel opbergruimte en mogelijkheid om 2 fietsen onder het bed te vervoeren.

Met deze Mercedes Sprinter bus kun je op de mooiste plekjes in Europa komen! Door het compacte formaat (L2H2) kun je in elk parkeervak terecht.

blank

Zelf begonnen aan een buscamper op basis van Mercedes Sprinter 2008. Met vallen en opstaan, bloed, zweet en tranen, maar vooral veel plezier.

Casco Camper projecten
CASCO CAMPER

Afzetunit casco camper

Dit is een zeer ruime en luxe uitgevoerde afzetunit camper. Deze unit kan m.b.v. heftruck of hefbrug van het voertuig worden afgenomen. Het basis voertuig is in dit geval een Mercedes sprinter, maar kan uiteraard ook voor andere merken/modellen gebouwd worden.

De inrichting van deze camper is zeer compleet en luxe uitgevoerd, van een zeer royale keuken met grote koelkast, kookplaat, spoelbak en apothekerslades, een ruime rondzit met plaats voor 5 personen, een royale badkamer met douche, wc en wastafel, tot een ruim bed van 140 x 220 cm.

Voor deze camper worden de voorzieningen uitgelegd om gedurende langere tijd zelfvoorzienend te kunnen kamperen.

blank
blank

Wooncamper op basis van Iveco Daily

woon CAMPER iveco daily (in aanbouw)

Iveco Daily wooncamper

Voor deze klant hebben wij een wooncamper gebouwd. Als basis dient een Iveco Daily (5 tons , c rijbewijs).

In samenwerking met Calobo is een volledige polyester opbouw gemaakt volgens wens van de klant.

De opbouw is ingericht als woning, met een royale keuken, royale badkamer, wasmachine/droger en ruime zithoek.

De wens van de klant was veel licht en veel ruimte, daarom is de camper rondom voorzien van grote ramen, grote dakluiken en een grote open ruimte die gebruikt wordt als woonkamer. Deze woonkamer is uitgevoerd met verhoogde vloer waaronder een watertank van 400 liter is geplaatst. Met 2 vuilwatertanks (grijs en zwart) kan een lange autonomie worden bereikt.

Qua techniek is de camper uitgevoerd met een combi boiler/verwarming, complete electro installatie met lithium accu, inverter, 600 W zonnepanelen, 120 liter gastank, grote koelkast en zelfs een wasmachine.

blank

Volkswagen Crafter Ambulance camper

 

ambulance camper

Volkswagen Crafter ex-ambulance

Een royale camper met het formaat van een bus.
 
Ambulances zijn in veel gevallen prima geschikt voor een ombouw naar camper. De voertuigen zijn zeer solide gebouwd, hebben een royale opbouw met veel ruimte, goed geïsoleerd en in het verleden zeer goed onderhouden zodat ze ondanks een wat hogere km stand nog prima vele jaren als camper dienst kunnen doen.
 
Deze camper is gebouwd als 2 persoons camper met een volwaardig bed van 140 x 200 cm, een natte cel met casette toilet en douche, ruime keuken met kookplaat wasbak combi en een royale koelkast.
 
Het plafond en wandpanelen zijn afgewerkt met hoogwaardig vilon. Op de vloer is een fraaie er oersterke vinyl vloerbekleding aangebracht.
 

In de woonruimte is een royale zitbank met comfortabele kussens gemaakt. Onder de bank is ruime bergplaats gecreëerd.

 
Om het geheel compleet te maken is een ruime keuken van ca. 110 cm lang en 55 cm diep gemaakt. Een royale 90 liter koelkast op ooghoogte en rondom bovenkastjes.
De electro installatie is uitgevoerd voor 2 á 3 dagen vrij kamperen, voorzien van 300 Watt zonnepaneel met lader, koppeling naar motor accu en externe 220V aansluiting.
 
Om het geheel compleet te maken is een royale luifel gemonteerd.
 
Expeditie camper projecten
blank

Een bijzondere expeditiecamper voor een gezin van 5 personen.

EXPEDITIE CAMPER

Mercedes Benz Vario 4x4 alkoof

Alweer een heel bijzonder project, deze vierwiel aangedreven Mercedes Benz Vario.

Samen met de klant is een ontwerp voor het casco en de inrichting gemaakt. Op basis van dit ontwerp  is het casco gebouwd door en met Calobo, volledig uit polyester, bestand tegen veroudering, corrosie, hagel, etc.

De auto en opbouw zijn volledig naar wens van de klant in kleur gespoten.

Medio Augustus beginnen we met de inrichting, foto’s volgen z.s.m. .

EXPEDITIE CAMPER

Mercedes Benz 410 4x4 1995

Een heel bijzonder project, deze vierwiel aangedreven ex-brandweer bus in absolute nieuwstaat.

Op basis van de wensen van de klant is een 3d ontwerp gemaakt van de inrichting.

Op basis van het ontwerp  is de auto omgebouwd naar expeditiecamper voor het ruigere werk, volledig zelfvoorzienend met watervoorziening, zonnepanelen en koken en verwarmen op diesel. De camper krijgt een eigentijds interieur met lichtgewicht panelen met kersen motief voorzien van groene deuren.

Een uitgebreide electro installatie en ingenieuze uitschuifbare douche.

Voor de koudere periodes volledig geïsoleerd en voorzien van dampfolie, winterhard.

blank

Een bijzondere expeditiecamper met alle voorzieningen aan boord.

blank

Een compacte expeditiecamper voor 2 personen met alle voorzieningen aan boord.

EXPEDITIE CAMPER

Expeditiecamper opbouw unit Landrover Defender

Dit project is in samenwerking met Bex Techniek tot stand gekomen. De basis was een bestaande opbouwunit die deels van interieur was voorzien.

In overleg met de klant is een 3d model gemaakt van de inrichting, op basis van dit model is de oude inrichting verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe, praktische inrichting. Deze nieuwe inrichting bevat alle faciliteiten zoals watervoorziening, zonnepanelen, dieselkachel en uiteraard een volledige keuken met grote compressor koelkast en een natte cel met douche en toilet. Er is ruimte voorzien voor een kleine generator om ook langer zelfvoorzienend te kunnen reizen.

EXPEDITIE CAMPER

Expeditie camper op basis van Fiat Ducato 4x4 L3H2

Een zeer luxe buscamper, geheel op maat, met alle voorzieningen om langdurig off-grid te kunnen staan.

In opdracht van deze klant bouwden wij deze Fiat Ducato 4×4 om tot een complete off-grid buscamper, voorzien van ruime watertanks, grote lithium accu, grote watertanks, ruime keuken, douche, vast bed en toilet.

Reactie van onze klant

Wij kunnen Camperbouw Limburg zéker aanbevelen aan iedereen die overweegt om een camper te bouwen of aan te passen.

Marco neemt ruim de tijd om samen met jou de plannen door te nemen en de mogelijkheden (die erg ruim zijn) te schetsen. Dan wordt ook een grove inschatting van de kosten gemaakt. Om vervolgens een plek in de rij te verwerven wordt een aanbetaling gevraagd. Tegen de tijd dat de camper daadwerkelijk in de productielijn komt wordt nogmaals uitgebreid de plannen doorgenomen. Dus ook welke installaties bij jouw wensenlijst nodig zijn en hoe de inrichting eruit komt te zien. Dan volgt een gedetailleerde begroting en offerte, voorzien van tekeningen. De offerte is een fixtfee, uitgezonderd meer- en/of minderwerk. Wij wilden gedurende het bouwtraject bijvoorbeeld aanvullend de vering en de uitlaat laten aanpassen, dat is meerwerk.

De bouw heeft, in ons geval, 4 maanden in beslag genomen. We zijn regelmatig gaan kijken en dat is heel fijn. Doordat Marco een proefopstelling had gemaakt krijg je meer beeld bij het eindresultaat. En zie je tijdens de bouw hoe je plannen vorm krijgen en kunnen er nog dingen aangepast. Zo hebben wij de wasbak en kookplaat pas uitgezocht een paar weken voordat die stap in de bouw aan de beurt was. En ook konden we daardoor nog enkele aanpassingen in de inrichting doen, zoals de breedte van de keukenlades en daardoor de breedte van de tafel. Maar ook de plaatsing van lampjes, usb- en 220V aansluitingen. Ook bleek dat voor onze slaapwensen het froli-systeem niet nodig was, wat minderwerk gaf.

Wij hebben naast bezoeken, ook regelmatig met elkaar gemaild om zo het bouwproces te volgen.

Marco verliest nooit zijn geduld en zoals gezegd, vrijwel alles is mogelijk. Het eindresultaat is een camper die volledig op onze wensen is afgestemd en er ontzettend mooi uitziet. En ook onze eerste tripjes zijn heel goed bevallen.

blank

Een volledige zelfvoorzienende buscamper op basis van Fiat Ducato 4×4.

Camper advies nodig?